Hvad betyder https? Hvad er SSL, og hvorfor er det så vigtigt for din hjemmeside?

Hvad er ssl certifikater?

Den grønne hængelås skaber troværdighed

Du kender den nok, den lille grønne hængelås som du ser på flere og flere hjemmesider, men hvad betyder det? og er det noget du selv skal have? Alt det vil jeg forsøge at svare på i dette blogindlæg.

Hvad er HTTPS?

Hver gang du besøger en hjemmeside foretages en række HTTP forespørgsler til en server. Når man tilføjer et s laver man i stedet en sikker forbindelse, så den data der sendes er krypteret. 

Fun fact: HTTPS står for Hyper Text Transfer Protocol Secure

Hvad er SSL?

SSL er en forkortelse for Secure Socket Layer. Når vi omtaler SSL, handler det om et SSL certifikat som udstedes af en godkendt leverandør for at kunne tilbyde den ovennævnte sikre forbindelse. Nogle af de anerkendte leverandører er for eksempel: Symantec, GeoTrustRabitSSL.

Den grønne hængelås

Når du har købt et certifikat, sat det op på siden og henvist til HTTPS udgaven af din side krediterer din browser med den lille grønne hængelås, som viser dine brugere en større sikkerhed ved at benytte din side.

Er det vigtigt for din side at have HTTPS beskyttelse?

Hovedreglen har været er at hvis du behandler nogen form for personfølsomme oplysninger, så bør du sikre din forbindelse. Hvis du har en webshop er det simpelthen en nødvendighed. Du kan ikke håndtere betalingsoplysninger og kundens personlige oplysninger hvis forbindelsen ikke er krypteret.

Ville du selv sende dine dankortoplysninger eller cvr nr. gennem en ikke krypteret forbindelse?

SSL er en SEO ranking faktor

Hvad nu hvis jeg ikke bahandler følsomme oplysninger? Ja så er det stadig en god idé..

Google har officielt annonceret SSL beskyttelse som værende en ranking faktor. Det betyder at hvis du har et ssl certifikat på din side står du bedre i googles øjne. Du vil potentielt se at flere af dine undersider ranker højere i googles søgeresultater efter du tilføjer ssl. Som SEO-mand er det for mig en rigeligt god grund til at skynde sig at få et ssl certifikat på sin side.

Google shopping annoncer virker ikke uden SSL

Hvis du har lavet en google søgning for nylig har du sandsynligvis set en shopping annonce, som vist på dette billede. Googles regler har gjort det direkte umuligt at oprette shopping annoncer uden et ssl certifikat, hvilket bekræfter vigtigheden af denne lille feature.

Shopping annoncer virker ikke uden ssl

 

Dette er kun begyndelsen.. Vi ser flere og flere situationer hvor ens side bliver  straffet for ikke at have ssl.

SSL skaber troværdighed for dine kunder

Alle statistikker viser at forbrugerne ser ssl som et tegn på troværdighed. Vi ser hele tiden den grønne hængelås på store sider som facebook og google, og måske netop derfor opfatter vores underbevidsthed det som værende ‘rigtigt’. I forhold til at shoppe på nettet skaber det en tryghed for kunderne at vide at deres forbindelse er sikret før de indtaster deres kortoplysninger.

Er det dyrt at købe et ssl certifikat?

Nej det behøver det slet ikke at være. Der findes utrolig mange forskellige slags certifikater, i alle prisklasser. I danmark har vi et marked hvor ‘et certifikat bare er et certifikat’, men sådan er det altså ikke i virkeligheden, og netop derfor anbefaler vi at man handler sine certifikater fra en amerikansk side.

Hvilket certifikat du køber afgør om:

  • Der er en grøn adressebar
  • Dit site seal dynamisk eller statisk
  • der foretages Malware scan
  • Dit badge vises i search
  • Dit certifikat er business valideret
  • Dit certifikat er mobilvenligt
  • og endnu flere ting…

Derfor er det vigtigt at forholde sig til hvilket certifikat man køber.

Vi køber selv alle vores certifikater hos thesslstore.com hvor man kan få alle typer certifikater fra 4 forskellige udbydere, og så har de en live chat med eksperter som kan hjælpe dig på vej. 

Banner (468 x 60)

Hos nogle hosting udbydere er der også mulighed for at få et gratis certifikat igennem letsencrypt, men det er ofte ikke den bedste løsning, alt efter hvilke behov din side har, og hvilken hostingudbyder du har.

Hvis du står og skal sikre din side, og selv vil slippe for bøvlet kan vi naturligvis også hjælpe dig. Tag kontakt her, så hjælper vi dig igang hurtigst muligt. 

Hvis du fandt dette indhold nyttigt, så del det gerne på sociale medier så andre kan få glæde af det: 

Udgivet af Magger It Solutions Magger It Solutions Lille Logo

Nyligt tilføjet blogpost

Unoeuro rabatkode

Unoeuro rabatkode

Få 3 måneders gratis webhotel hos Unoeuro med denne rabatkode.

15. Mar 2017

Læs mere

Hvornår skal man poste på de sociale medier?

Hvornår skal man poste på de sociale medier?

I dette indlæg vil jeg gennemgå nogle forskellige sociale medier, og hvornår det er optimalt at poste sine opslag.

25. Nov 2016

Læs mere

SSL certifikater

SSL certifikater

Du kender den nok, den lille grønne hængelås som du ser på flere og flere hjemmesider, men hvad betyder det? og er det noget du selv skal have?

23. Nov 2016

Læs mere